Stanje na putevima / Magla smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove

Popularno

Povezano


Na smanjenu vidljivost zbog jutarnje magle upozorava se na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove. Pažnja se skreće i na učestale sitnije odrone zemlje ili kamenja na kolovoz.
Na svim dionicama savjetuje se oprezna vožnja, prilagođena uvjetima na putu.
Na autoputu A-1 zbog radova na dionici Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.
U tunelu Crnaja na dionici Konjic-Jablanica zbog sanacionih radova saobraća se jednom trakom naizmjenično, uz regulaciju semaforima. Od sutra (04.10.) ponovno stupa na snagu režim obustave saobraćaja u tunelu, u vremenu od 23.00 do 04.30 sati.
Na putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.
Sporije saobraćanje zbog izvođenja sanacionih radova moguće je i na putnim pravcima: Donji Vakuf-Jajce, Topčić Polje-Žepče, Grude-Ljubuški, Livno-Šuica, Hutovo-Stolac i Jezero-Šipovo.
Na graničnim prijelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.

- Marketing -

Najnovije