Povezano

Šta vaša najdraža boja govori o vama: Narandžasta je boja luksuza, plava strpljenja


Još od djetinjstva, jedno od najčešćih pitanja bilo je: “Koja ti je omiljena boja?”.

- Marketing -

Mnoga istraživanja tvrde kako upravo boja koju preferiramo govori mnogo o našem karakteru, što tvrdi i autorica knjige ‘The Healing Power of Color’, Betty Wood.

Boja može reći dosta o našem karakteru, bilo da se radi o umirujućoj plavoj ili energičnoj naradžastoj.

Bijela

Bijela je simbol čistoće, nevinosti i naivnosti – često se povezuje s mladošću. Ukoliko ste starija osoba, vaš odabir bijele boje može značiti da žudite za savršenstvom i neostvarivim idealima.

Možda čak želite ponovno vratiti izgubljenu mladost i svježinu. Također, bijela simbolizira želju za jednostavnošću.

Crvena

Ova boja predstavlja snagu, zdravlje i vitalnost. Često je odabiru ekstrovertirane, agresivne i impulzivne osobe – ili pak oni koji bi htjeli postići te osobine. Povezuje s ambicioznim naravima, odlučnim da iskoriste sve što mogu iz života.

Mogu brzo prosuditi ljude i odabrati stranu kojoj će se prikloniti. “Crvene osobe” su obično opitimisti koji teško podnose monotoniju, nemirni su i mogu biti nesvjesni vlastitih mana. Teško postižu objektivan stav, stoga mogu kriviti druge za bilo kakve nedaće, iako su možda i oni sami dio problema.

Tihe osobe koje preferiraju crvenu mogu imati potrebu za toplinom, snagom i ostalim karakteristikama ove boje. Crvena je obično boja onih s otvorenim i jednostavnim naravima koji vole život.

- Marketing -

Najnovije

Popularno