Šta stoji iza neopreznog seksualnog ponašanja muškaraca?

Odbija koristiti zaštitu? Ovo je pravi razlog!

Manja je vjerovatnoća da će frajeri koristiti kondom ako im je seksualna partnerica izrazito privlačna, rezultati su to nedavno provedenog istraživanja.

Grupa naučnika radila je upitnik nad 51 heteroseksualnim muškarcem u dobi između 18 i 69 godina te ih je zamolila da sudjeluju u intervjuima u četiri oka. Ispitanicima su pokazivane fotografije 20 različitih žena za koje su morali ocijeniti koliko su im privlačne, na ljestvici od 1 do 100, nakon čega su slijedila pitanja poput onih kolika je vjerojatnost da bi spavali sa svakom od tih žena da je slobodna, kolika je vjerovatnoća da bi koristili kondom prilikom odnosa, za koliki drugi postotak muškaraca vjeruju da bi također s određenom ženom imali seks bez zaštite te koliko vjerovatnim smatraju mogućnost da je određena žena zaražena nekom spolno prenosivom bolesti.

Studija je pokazala kako su muškarci doista manje skloni upotrebi kondoma ako im je partnerica izrazito privlačna, te unatoč tome što vjeruju kako je veća vjerovatnoća da će te žene biti zaražene nekom spolno prenosivom bolesti nego što je to slučaj sa ženama koje ne smatraju toliko privlačnima.

Voditelji studije vjeruju kako ovi zaključci mogu imati samo dva potencijalna objašnjenja – prvo, da muškarci žele potomke sa ženama koje su im izrazito privlačne i drugo, da seks s privlačnim ženama smatraju nečim prestižnim pa su, da bi to postigli, spremni više riskirati. Šta god bio razlog, nastavi li muškarac insistirati na seksu bez kondoma, budite sigurni da ste mu barem opasno napeti. (cosmopolitan.hr)

Video koji je postao hit na internetu.
Možda vam se svidi

NAPOMENA:Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Kakanj-x.com. Portal Kakanj-x.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Kakanj-x.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

avatar