Šta se dešava u ‘Ajdinovićima’? Uprava na vanrednom sastanku, desetoro djece u bolnici

Više djece koja su boravila u Sportsko-rekreativnom centru Ajdinovići kod Olova sinoć je hitno prebačeno na Infektivnu kliniku sarajevskog Kliničkog centra zbog simptoma trovanja hranom.

Povodom ovog slučaja, ekipa “Avaza” je posjetila “Ajdinoviće”.

– Radnik na ulazu tvrdi da su danas, a zbog slučaja koji im se dogodio, zatvoreni, iako je moguće vidjeti nekolicinu ljudi unutar samog centra. Kapija glavnog ulaza također je otvorena – piše “Avaz”.

– Centar je zatvoren. Nema nikoga. Ima još nekoliko gostiju koji trebaju izaći i to je to. Ne radimo – rekao je on.

Ispred hotela za goste prisutni su policijsko vozilo te službeni automobil Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica.

Ekipa ovog lista pokušala je razgovarati i s ljudima iz Uprave Centra, međutim, svi oni su na vanrednom sastanku i razgovaraju o onome što se dogodilo.

Podsjetimo, iz Klinike za infektivne bolesti KUCS-a su poručili da je u ovoj ustanovi hospitalizirano desetero djece s povišenom temperaturom, proljevom i povraćanjem.

– Dvoje djece ima izraženu težu kliničku sliku, dok su ostala djeca sa srednje teškom kliničkom slikom. Djeca su zbrinuta adekvatnom terapijom i pod nadzorom su ljekara – saopćeno je iz KCUS-a.

Možda vam se svidi

Leave A Reply