Šta se dešava sa Facebookom: Sve više provala u račune

Korisnici Facebooka iz Bosne i Hercegovine sve češće imaju problema sa korisničkim računima na ovoj društvenoj mreži, javlja bh. novinska agencija Patria (NAP).

Od početka ove godine povećan je broj korisnika koji se žale da neko ulazi na njihove profile a onda njihovim prijateljima šalje poruke neprimjerenog sadržaja ili poruke koje kod njihovih prijatelja izazivaju blokadu računara.

Također, sve je više i poruka koje korisnici ove društvene mreže iz Bosne i Hercegovine dobivaju od tajanstvenih djevojaka ili mladića, koji im nude prijateljstvo i druženje.

Stručnjaci preporučuju da vlasnici računa češće mijenjaju svoje korisničke pasvorde, odnosno da za šifre (pasvord) uzimaju komplikovanije nizove sastavljene od velikih i malih slova, brojeva i znakova.

Milioni ljudi diljem svijeta danas koriste ovu društvenu mrežu u privatne i poslovne svrhe, no očito je da se ova kompanija sve češće susreće sa preprekama koje pokušavaju zaustaviti njen rast, a njihovim korisnicima zadati glavobolju, prenosi Patria.

Možda vam se svidi

Comments are closed.