Povezano

Šta oblik vaših brkova i brade govori o vama? – Ove poruke i signale šaljete okolini, a da toga vjerovatno niste ni svjesni!


Prvi utisak o nekoj osobi stičemo upravo na osnovu njenog vanjskog izgleda, a lice je dio tijela koji obično svi prvo primjetimo. Iako prvi utisak o nekome zna da prevari, činjenica je da nije zanemariv. Baš kao odjeća i oblik frizure, oblik brkova i brade koji muškarac nosi otkriva jako puno o njemu. Stoga, imajte na umu kakvu poruku vaš oblik brade i brkova može poslati, a da toga vjerovatno niste ni svjesni.

- Marketing -

Spojeni brkovi i brada nerijetko asociraju na starijeg muškarca. Osim toga, ovaj oblik brade nerijetko nose profesori, a i vrlo često je povezana s religioznim aspektima. Spojeni brada i brkovi djeluju pomalo staromodno, no u posljednje vrijeme ovaj stil sve više biraju i mlađi muškarci, piše Huffington Post.

Ovaj stil označava muškarca koji je ‘zapeo’ u prošlosti. Ovaj obllik brkova i brade bio je hit sredinom 90-ih, a u to vrijeme je bila dokaz stila, dok je kasnije slovila kao pretjerano dotjerana jer se više cijenio naizgled nemaran izgled. Iako neki muškarci još uvijek furaju koziju bradicu, možda bi trebali razmisliti o tome da promijene stil.

Brada i brkovi koji djeluju pomalo nemarno i u stilu ‘nisam se stigao obrijati’ označavaju muškarca koji prati najnovije trendove. Ako samo bacite pogled na muške časopise kao što su Esquire i GQ, vijdeti ćete barem tri reklame s muškarcem s ovim tipom brade. Ponekad muškarci ovaj look posebno dotjeraju malo dužim brkovima ili pak zaliscima. Jedina zabuna vezana za ovaj stil je ta da trodnevna rada i brkovi izgledaju kao da ih je lako održavati i da samo treba ustati iz kreveta, no iza ovog looka krije se puno truda.

Brada i brkovi uređeni u tanke, uske i vrlo uredne crte koje su međusobno spojeni, uključujući i zaliske furaju muškarci koji vape za pažnjom drugih. Ovaj muškaraca želi pomaknuti granice, a i obožava kada netko primjeti njegovu bradu te ga pita nešto o njoj.

Ovo je look za muškarce koji su buntovni. Ovaj dugi i gusti brk asocira na hrvače i bicikliste te na celebrityje poput Hulka Hogana.

Ovo je muškaraca s ugodnom osobnošću. Tradicionalan oblik spojenih brkova i brade djeluje uredno i njegovan, oa asocira na muškaraca koji još uvijek odlazi berberu, a u poslijepodnevnim satima ispija čaj.

Brkove koji prekrivaju dio iznad gornje usne obično furaju muškarci koji su pomalo umišljeni. Povijesno gledano brkovi su bili najopakiji stajling. No, brkovi su sada ponovno postali totalni must have zahvaljujući pokretu ‘Movember’. Muškarci koji sada furaju brkove su jako samopouzdani i ovim look-om šalju važnu poruku.

Pokretu Movember pridružila se i Oslobođenje grupacija, a sve sa ciljem uključivanja muške populacije u redovne zdravstvene preglede kako bi se na vrijeme detektirala potencijalna opasnost i kako bi dobili ispravan tretman dok je to još moguće!

- Marketing -

Najnovije

Popularno