Šta nas očekuje na ovogodišnjoj manifestaciji Kakanjski dani 2019!?

Dugoočekivana, modernizovana i tradicionalna manifestacija ‘Kakanjski dani’ održat će se i ove godine u Kaknju.

Sadržaji manifestacije će biti realizirani u periodu od 27. 07. 2019. do 04. 08. 2019. godine, jednostavno rečeno, devet dana šanse za lični razvoj i rekreaciju većine stanovništva.

Kada smo saopćili najvažniju informaciju koju ste neumorno tražili slanjem emailova i poruka na našu adresu, prelazimo na sadržaj koji će vas iznenaditi.

U Kaknju predstavljen program KD2019: Devet dana bogatog sadržaja za sve građane

Kažu da je svaka promjena dobra, ako nas vodi u pravom smjeru.

Kakanjski glumac s zavidnom biografijom, Mirza Mušija nedavno je preuzeo kormilo ustanove koja organizira manifestaciju ‘Kakanjski dani 2019’, nimalo lak posao, ali ispostavit će se prava osoba na pravom mjestu.  U nastavku donosimo argumente zašto je to tako.

Akcenat na mlade

Analizirajući prezentirani raspored programa za devet dana predstojeće manifestacije ustanovili smo kako najveći procenat sadržaja je usmjeren prema djeci do 10 godina, taj odnos prate sadržaji za mlade do 30 godina, dok u nešto manjem procentu u ponudi su sadržaji za miješanu dob.

Svaki dan manifestacije je, primjetit ćete, strateški kreiran (redoslijed, ciljana publika, trajanje, međusobna povezanost, interesovanja…). Zatim, ove godine mnogo je  više noviteta i osvježenja za manifestaciju generalno, zbog čega nam i ‘velike’ općine/gradovi zavide.

Ove prilike ćemo istaknuti samo nekoliko.

Drugog dana manifestacije očekuje nas biciklistička trka XCO i multimedijalna promocija trećeg izdanja historijskog romana  “Dugo svitanje” , pisanog dvanaest godina čiji autor je Halid Kadrić. Četvrtog dana za djecu je planirano RC Auto takmičenje. U programu za šesti dan ističemo dva događaja i to radionicu pod nazivom “Kakanjske u biznisu – od pokušaja do uspjeha” i veliki folk koncert. Koncert izdvajamo i sedmu noć manifestacije. Osmog dana izdvajamo plivanje i dobro poznatu uličnu trku “Kakanj za 5”.

Biciklistička trka XCO je posebna trka za razliku od one koje ste navikli prethodnih godina. Naime, radi se o biciklističkoj trci koja se vozi od tri do šest kilometara kroz određeni broj krugova, pri tome staza je tehnički jako zahtjevna što je najzanimljiviji dio jer učesnici iskazuju sve svoje vještine.

Multimedijalna promocija knjige je moderni, u posljednje vrijeme mnogo popularniji, vid promoviranja, kroz koji osim žive riječi dobijate uvid u grafike, fotografije, i zvuk koji dočarava samo djelo.

RC Auto takmičenje je trkanje automobilima na daljinsko upravljanje. Za one koji manje poznaju, ova takmičenja su vrlo rasprostranjena širom svijeta koji se organiziraju kroz veliki broj klasa. Postoje podjele za takmičenje na asfaltu (onroad) i izvan asfalta (offroad).

Ovo takmičenje će privući veliku pažnju mladih.

O radionici “Kakanjke u biznisu – od pokušaja do uspjeha” ne želimo mnogo govoriti osim da je radionica jako motivirajućeg i informativnog karaktera a koju preporučujemo za učešće.

Nakon radionice slijedi noć folka. Kroz ovaj koncert Kakanj je pokazao da može, ukoliko želi, ugostiti i najveća imena određenih žanrova muzike, ovoga puta to je folk, a nastupa dobro poznata Ana Bekuta, pored nje na bini kao gost pojavit će se kakanjski pjevač Ermin Kubat.

Sedmu noć u koncertnom tajmingu obilježit će svakako ‘doktori’, ali ne oni na koji ste navikli. Već dobro poznata imena ne treba posebno predstavljati. “Frenkie, Kontra & Indigo” predstavlja spoj najvećih, međusobno različitih, hip-hop kvaliteta koje posjeduje ovaj trojac. Riječi koje plasiraju sa bine u masu čini da razmišljate van okvira, sa druge strane, pri tome ‘tjerajući’ vas na kosntruktivnu ‘akciju’ za bolji život i ‘zdrav mozak’.

Osmog dana očekuje vas olimpijski sport plivanje. Nešto što je jako slabo zastupljeno u našem gradu. Nakon plivanja u večernjim satima internacionalni događaj koji će na neki način obilježiti ovogodišnju manifestaciju jeste ulična trka ‘Kakanj za 5′, koja do sada broji preko 150 učesnika iz naše države zatim Njemačke i Hrvatske. Medijski pokrovitelj ulične trke ‘Kakanj za 5’ je portal Kakanj-X.com.

Svaki događaj u programu nosi određenu težinu i vrijednost. Stoga preporučujemo da posjetite, u skladu s vašim mogućnostima, svaki događaj koji je tim od preko 20 ljudi vrijedno pripremao za Vas.

Priliku iskorištavamo da pozovemo sve građane iz susjednih gradova, cijele države ali i van Bosne i Hercegovine.

Dođite da zajedno učimo, razvijamo se i naravno uživamo!

 

(Kakanj-X)

 

 

 

 

 

Možda vam se svidi

Leave A Reply