Povezano

Šta jesti da ojačate organizam ako imate omikron?


Organizam mora biti jak za borbu s bolestima.

- Marketing -

Ako ste se, kao i mnogi, naši na meti omikrona, važno je znati kako ojačati tijelo. Veliku ulogu u tome igra hrana koju konzumirate. Stoga, popid namirnica koje treba jesti da ojačate.

Jogurt

Jedna od najboljih namirnica koju možete jesti ako imate omikron je jogurt. Mekan je, hladan pa godi grlu, a i pun je proteina. Možete mu dodati i sitno narezanu babanu jer je puna kalija.

Sladoled

Iako zvuči nekonvencionalno, sladoled je super izbog kada želite napuniti trbuščić, a grlo vam je upaljeno. On hladi i lako ga je progutati, a zasitit će vas. “Sladoled sadrži glukotu i proteine, tako da nećete puno gubiti na težini ako nemate apetita”, rekao je liječni Robert G. Lahita.

Pića s elektrolitima

“Tekućina je bitna, a uvijek je dobro i paziti ima li u njoj elektrolita, posebno ako su vam simptomi povraćenje i/ili proljev. Ako pijete ova pića i uz te simptome održavate nromalne razine kalija i natrija u organizmu”, kaže Lahita.

Juhe i temeljci

I juhe i temeljci štede grlo, a također su puni elektrolita. Ako imate apetita, dobro je pojesti i juhu s nekim izvorom proteina i povrćem.

- Marketing -

Najnovije

Popularno