Povezano

Šta je to Milan Tegeltija htio reći? “1991. godina, ja u JNA, među vojskom svi drugi govore kako će se Jugoslavija raspasti, mi Srbi ih napadamo šta to pričaju, e sad u BiH…”Dodikov savjetnik kao da ne prati medije, ako je suditi po njegovoj posljednoj objavi na Twitteru.

Da je BiH u najvećoj političkoj krizi od potpisivanja Daytona upozoravaju domaći i međunarodni zvaničnici. Od blokada institucija i prijetnji secesijom nismo se mnogo odmakli, a rješenja, bar ona konkretna i dugoročna, se ne naziru. U priči o otcjepljenju glavni junak je lider SNSD-a i član Predsjedništva BiH Milorad Dodik koji ne krije svoje planove i ne odustaje o njih.

- Marketing -

Dodik je, zna se, šef Milanu Tegeltiji, bišem predsjedniku VSTV-a, koji je po ko zna koji put zamijenio teze. Dodikov savjetnik kao da ne prati medije, ako je suditi po njegovoj posljednoj objavi na Twitteru.

– 1991. godina, ja u JNA. Tada su u JNA još bili vojnici iz cijele Jugoslavije. Među vojskom svi drugi govore kako će se Jugoslavija raspasti, mi Srbi ih napadamo šta to pričaju, pa to je naša zemlja, to je nemoguće. I Bogami, raspade se”naša zemlja” Sad u BIH drugi pričaju “to je naša zemlja”. Ee, i mi smo tako, napisao je Tegeltija na Twitteru.

Ipak, ostao je nedorečen za to ko ovoga puta priča da će se zemlja raspasti, a svakome ko imalo prati medije i političku situaciju u BiH jasno je da nijedan Dodikov javni istup ne može proći bez priče o raspadu BiH, koja je za našeg člana Predsjedništva nefunkcionalna zemlja.

- Marketing -

Najnovije

Popularno