Srpski borac u Ukrajini: Za Ruse sam se borio jer su branili Srbe na Kosovu

DONJECK – Na YouTubeu je osvanula prva izjava Dejana Berića (40) iz Putinaca kod Rume, borca snaga Donjecke narodne republike koje na istoku Ukrajine ratuju sa zvaničnom vojskom, nakon izlaska iz ukrajinskog zarobljeništva.

U kratkom razgovoru Berić je izrazio zadovoljstvo što se nakon mjesec dana našao na slobodi i to nakon što je zarobljen na putu između Luganska i ruske granice tokom transporta ranjenika ka ruskom gradu Rostovu.

Ističući kako su Srbi i Rusi pravoslavna braća, Berić je podsjetio kako su Rusi “uvijek držali srpsku stranu na Kosovu” i kako je došao da im pomogne da zajedno pobjede.

– U Rusiji ću da potražim posao, kako bih prijateljima vratio novac kojim sam otkupljen iz zarobljeništva. Dugujem i ljudima u Srbiji, zbog čega sam i krenuo na rad u Rusiju. Nedostaje mi porodica, sin naročito, ali kući još ne planiram. Iako državi nisam ništa loše uradio, plašim se hapšenja u Srbiji. Glas o zakonu koji se sprema stigao je i ovdje – izjavio je Berić ranije za “Novosti”.

Pogledajte video snimak na kojem je zabeiljženo kratko Berićevo obraćanje (od 11:59 do 13:32), koje je osvanulo na “YouTubeu”:

Možda vam se svidi

Comments are closed.