Srđan Mazalica hoće da bude duboko grlo nacionalističkog režima

0

 

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

“Nije ovo prvi put da Mazalica podmazuje nacionalističke temelje režima Milorada Dodika, te zbog nedostatka zakonskog okvira za sankcioniranja nacionalističkih tvrdnji i jezika mržnje, kao i indolentnosti međunarodne

zajednice, u Bosni i Hercegovini su moguće ovakve tendenciozne izjave koje izazivaju nemir i nesigurnost u našoj zemlji”, poručuju iz Nezavisnog bloka.

 

Zastupnik Nezavisnog bloka u Parlamentu FBiH, Amer Obradović, kaže: „Nakon što je Rajko Vasić, najpoznatiji Dodikov huškač, otišao u stranačko-režimsku penziju, na njegovo mjesto je došao Srđan Mazalica. Osim što je javnosti poznat po fašističko-nacističkim stavovima o genetici naroda koji žive na našem prostoru, Srđan Mazalica koristi historiju i geografiju da bi digao svoj nacionalistički libido. Ono što Mazalica javno bulazni je, naravno, naučno smiješno, ali u praksi vrlo opasno. Ta vrsta gebelsovskog nacionalističkog stimulansa je samo ogledalo Dodikovog režima. Zato je i pogrešno tvrditi da je Dodik kriminalac a ne nacionalista. On je sigurno ovo drugo dok sud ne utvrdi ovo prvo. Taj Dodikov nacionalizam kojem iz dubokog grla tepa Mazalica je, nažalost, postao način života u RS-u. To je porazno za sve nas“, zaključio je Obradović.