“Srbi su hrvatskom društvu idealan neprijatelj – malo ih je, slabi su i uvijek su prisutni”

Na tribini održanoj u SPD “Privrednik” u Zagrebu, posećenoj hajci na predsjednika SDSS Milorada Pupovca, učestvovali su poslanik te stranke Boris Milošević i novinari Vojislav Mažoco s portala Index.hr i Vlado Vurušić iz Jutarnjeg lista.

“Ovo ljeto prošlo u lovu na vještice, odnosno Milorada Pupovca preko kojeg se izražavaju sve frustracije ove zemlje, od socijalnih i političkih do etničkih i etičkih”, rekao je Vurušić, ističući da je Pupovac kao Srbin pogodan za napade.

Vojislav Mažoco je rekao da desnica smatra da je on na vlasti, a da ne bi trebalo da bude, dok ga slijeva napadaju jer je svojim glasom spasio više vlada HDZ. “SDSS nije ideološka stranka nego stranka nacionalne manjine i ona ne djeluje zbog politike, nego da Srbima i drugim stanovnicima mnogih dijelova Hrvatske riješi struju, vodovod, kanalizaciju i druge životne potrebe”, rekao je novinar portala Index, prenose hrvatske “Novosti“.

“Mnoga se pitanja postavljaju Pupovcu, a ne drugim koalicionim partnerima HDZ-a jer ljudi od njega nešto očekuju, a od njih ne. Mnogo je bolje pitanje zašto je SDS S uz vladu jer Plenković nije pomakao HDZ ulijevo. Apsurdno je da zbog spomenute izjave Pupovca napadaju oni koji bi bili sretni da smo u NDH i koji su nesigurni u svoje hrvatstvo koje se po njima svodi da nisi Srbin i da mrziš Srbe”, rekao je novinar portala Index.

Boris Milošević je rekao da šta god da Pupovac ili neko od poslanika SDSS kaže ili napravi, Srbi će za Hrvatsku biti “petokolonaši i četnici”.

Istakao je da hrvatske institucije nisu izgrađene do kraja, kao i da je nakon ulaska zemlje u EU počelo nazadovanje manjinskih prava.

“Osim toga, Državno tužilaštvo već mjesec dana sprovodi istragu o ovoj izjavi, što se nikad ranije nije događalo, a ni jedna od stranaka se nije oglasila povodom postupaka DORH-a”, dodao je Milošević.

Možda vam se svidi

Leave A Reply