Sportski savez općine Kakanj sumirao rezultate klubova u 2020. godini

Popularno

Povezano

Sportski savez općine Kakanj sumirao je rezultate kakanjskih klubova u u ovoj godini.

U uvodnom dijelu iz saveza naglasili da je ova godina za klubove bila teška zbog pandemije koronavirusa koja je pogodila cijeli svijet što je za posljedicu imalo onemogućavanje normalnog i sistemskog rada sportista.

- Marketing -

Prema objavljenom izvještaju stanje je sljedeće:

– FK ” Rudar ” je polusezonu završio na odličnom drugom mjestu sa osvojenih 30.bodova ,u seriji sa čak sedam utakmica bez poraza .

– FK ” Mladost ” Doboj se nalazi na devetom mjestu sa 19.bodova i hrabro se bori da zadrži status u društvu najboljih .

– Naši kuglaši su nas obradovali ove godine osvajanjem Kupa BiH za sezonu  2019/20 ,a trenutno se nalaze na trećem mjestu sa 19.bodova

– Košarkaški klub Kakanj ide na odmor sa osvojenih 13.bodova i na osmom mjestu . Zabilježiti će još jedan nastup u Kupu i to 23.12 u 17.00 – sati protiv ekipe OKK ” Čelik ” .

– Odbojkaši će na zasluženu pauzu otići sa važne dvije pobjede u zadnja dva kola . Nalaze se na šestom mjestu sa 15.bodova . Prvih osam ekipa igra Play off .

– U Prvoj ligi FBiH – Sjever naši rukometaši se nalaze na šestom mjestu sa 10.bodova ,a odbojkašice u Super ligi – Sjever na petom mjestu sa 12.bodova .

– Borilački klubovi u ovim uslovima su jako aktivni i pokušavaju održati nivo rada u teškim uslovima pandemije . Organiziraju takmičenja za polaganje učeničkih pojaseva ,seminare u kickboxingu i učestvuju na međunarodnim turnirima .

– Streljački klub “Sretno ” je nastupao Kantonalnoj i Federalnoj ligi ,kao i u Kupu ZE – DO Kantona .

– OKI – 92 je završio jesenji dio na osmom mjestu Prve Lige BiH sa utakmicom manje ,a cilj je zadržati se u sredini tabele zbog svih okolnosti oko korone virusa i održavanja kompletnog trenažnog procesa .

– Ostala udruženja te škole sporta koje djeluju  u našoj općini daju veliki doprinos u održavanju ukupnog  kvaliteta   življenja i  dobrom psihofizickom stanju , posebno naše najmlađe populacije .

 

 

- Marketing -

Najnovije