Sparkasse banka i ronilački klub “Bosna” u akciji čišćenja rijeke Željeznice

0

U eko akciji koju sponzoriše Sparkasse Bank dd BiH, a u realizaciji ronilačkog kluba „Bosna“, učenika IV Gimnazije Ilidža te volontera Sparkasse Bank, jučer je očišćen dio korita rijeke Željeznice na Ilidži.

„Sparkasse Bank djeluje na polju stvaranja dobrobiti za zajednicu sljedeći jasno definiranu strategiju koja prati potrebe i žarišta u društvu. Naši aktuelni prioriteti su razvoj mladih, poduzetništvo s fokusom na socijalni biznis i očuvanje okoliša.

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Akciju ‘Voda je život-neka bude čista’ sprovodimo već drugu godinu zaredom, s ciljem da aktivno doprinesemo čistijoj životnoj sredini te promoviramo ideju očuvanja i zaštite okoliša u lokalnim zajednicama. Bosna i Hercegovina posjeduje neprocjenjivo bogatstvo vodenih resursa, kojima se nažalost ne gospodari pravilno, niti se dovoljno promiče njihova istinska vrijednost. Utoliko više nam je važno da se ovaj projekat ne bazira samo na finansijskoj podršci, nego u svim akcijama čišćenja volontiraju naši uposlenici s članovima svojih porodica i tako svojim primjerom promiču ideju individualne odgovornosti prema društvu. Posebno nam je drago što su nam se u posljednjoj akciji čišćenja pridružili učenici IV Gimnazije Ilidža. Ohrabrujuće je vidjeti da mladi naraštaji već pokazuju dobar nivo ekološke osviještenosti”, izjavljeno je iz Direkcije za marketing, komunikacije i kvalitet usluge Sparkasse Bank.

 

U okviru ovog projekta Sparkasse Bank, organizovane su akcije čišćenja Boračkog, Buškog i Jablaničkog jezera, te rijeka Bosna i Željeznica, a po jednoj akciji je prikupljano i odvoženo prosječno 150 kg otpada. Desetine ronilaca kluba „Bosna“ bilo je angažovano na čišćenju vode, zajedno sa volonterima iz Sparkasse Bank.

„Promocija ronjenja kao sporta jednostavno je nezamisliva bez čistih voda i izuzetno nam je drago što je Sparkasse Bank prepoznala RK „Bosna“ kao partnera i odlučila podržati projekat s kojim svi zajedno možemo učiniti nešto dobro za zajednicu“ , rekao je Hrvoje Gavrančić, predsjednik ronilačkog kluba „Bosna“.