Španija: Premijer Sančez proglasio vanredno stanje

Španija je u petak potvrdila gotovo 20.000 novih dnevnih slučajeva zaraze koronavirusom

 
Španski premijer Pedro Sančez (Sanchez) proglasio je u nedjelju drugo vanredno stanje na teritoriji cijele zemlje u cilju sprečavanja širenja koronavirusa, nakon što je posljednjih dana zabilježen veliki porast broja novooboljelih, prenosi Anadolija.
Socijalistički lider poručio je naciji u televizijskom obraćanju da će vanredno stanje stupiti na snagu u nedjelju.
Sančez je danas sazvao sastanak Vlade kako bi pripremio novo vanredno stanje, što omogućava uvođenje policijskog sata i drugih ograničenja u cijeloj zemlji.
Sančezova vlada u subotu navečer je objavila da se većina španskih regionalnih lidera složila s uvođenjem novog vanrednog stanja.
Španija je ove sedmice postala prva evropska zemlja koja je premašila milion zvanično potvrđenih slučajeva COVID-19. No, Sančez je u petak u nacionalnom televizijskom obraćanju priznao da bi stvarna brojka mogla biti i veća od tri miliona, zbog nedostataka testiranja i drugih faktora.
Španija je u petak potvrdila gotovo 20.000 novih dnevnih slučajeva zaraze koronavirusom, dok je 231 osoba preminula od posljedica. Ukupan broj smrtnih slučajeva od COVID-19 u Španiji iznosi 34.752.
Avaz

Možda vam se svidi

Leave A Reply