SP 2014: U Sarajevu produženo radno vrijeme ugostitelja. Hoće li i u Kaknju?

Skupština Kantona Sarajevo, u nastavku 36. sjednice, dala je jutros jednoglasno saglasnost na inicijativu zastupnika Elmedina Konakovića, da se od 12. juna do 12. jula za vrijeme trajanja svjetskog prvenstva u fudbalu dozvoli produženo radno vrijeme ugostiteljskim objektima i okupljanje na mjestima gdje se javno prenose utakmice svjetskog prvenstva- prenosi Fena.

Zadužuje se Vlada KS-a da za narednu sjednicu pripremi izmjene i dopune Zakona o javnom okupljanju kojim će predvidjeti ovakve i slične situacije.

Svakako da je ovo odličan potez članova Skupštine koji će na ovaj način omogućiti hiljadama građana Kantona Sarajevo da uživaju u čarima Svjetskog prvenstva, pogotovo jer se utakmice reprezentacije Bosne i Hercegovine igraju u ponoć po našem vremenu.

Ostaje pitanje, da li će ovaj primjer slijediti članovi Skupština i ostalih kantona, a nama pogotovo interesantan je Zeničko-dobojski kanton. Da li će se do početka Svjetskog prvestva dati odobrenje uslužnim objektima da rade prekovremeno kako bi što više građana u svom omiljenom objektu uživalo u utakmica SP-a ostaje da se vidi.

kakanj-x

Možda vam se svidi

Comments are closed.