Šokantna ispovijest Mirsada Penave: Moj otac se zarazio koronom na KCUS-u a potom je preminuoMirsad i Nihad Penava još čekaju kompletnu dokumentaciju vezanu za liječenje oca na Podhrastovima, a nakon toga spremaju i tužbu.

Braća iz Sarajeva, Mirsad i Nihad Penava od posljedica koronavirusa izgubili su oca Nagiba, piše portal “Dnevnog avaza”.

- Marketing -

Nagib rahmetli je 24. januara primljen na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu na odjel Kardiologije zbog postojećih srčanih problema. Prva dva PCR testa na koronavirus koja su urađena prilikom prijema su bila negativna.

Četiri dana poslije, rade mu kontrolni EKG i CT, na kojem je prema tvrdnjama sina Mirsada, taj dan bio okupljen veći broj pacijenata.

Oni vjeruju da se tu i zarazio. Tri dana poslije, 1. februara Nagib dobija temperaturu i ovaj put testovi na koronavirus su pozitivni. Dva dana poslije je prebačen na Infektivni odjel Izolatorija Podhrastovi a najvažniju bitku, onu za život izgubio je 6. februara.

Kako sin Mirsad tvrdi, prema informacijama s kojima oni raspolažu, njegovog oca su transportovali sa još dva zaražena pacijenta u ambulantnim kolima taj dan. Oni još čekaju kompletnu dokumentaciju vezanu za liječenje oca na Podhrastovima, a nakon toga spremaju i tužbu.

Ovo je za pomenuti portal potvrdila i njihova advokatica Adela Duraković.

- Marketing -

Najnovije

Popularno

Povezano