Šokantan snimak iz Londona: Čovjek vrijeđa muslimanku dok njeno dijete plače

0

Svijet je šokiran snimkom iz Londona, na kojem se vidi stariji čovjek koji vrijeđa muslimanku toliko da njena mala kćerka ne prestaje plakati…

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Neimenovani stariji muškarac snimljen je kako drži islamofobni govor ženi koja nosi hidžab. Sve se događa na autobuskoj stanici u Bexleyheathu, na jugoistoku Londona.

“A, to je Saudijska Arabija. Tamo gdje ti odsjeku glavu, ako se protiviš Vladi. Da li bi voljela da živiš tamo – gdje ti odsijeku glavu ako imaš različito mišljenje?”, čuje se kako govori., prenosi “Radiosarajevo“.

Kada ga žena pokuša ignorirati, on se okrene malenoj djevojčici i kaže joj da je njena mama “zamotana kao ćurka”, zbog čega dijete eventualno počne plakati. I pored očitog stresa u kojem se nalazi djevojčica, on nastavlja svoju tiradu mržnje.

Žena mu govori da je luđak, na šta joj on počinje prilaziti, a ona mu govori da ne razgovara tako s njom. On potom počinje galamiti: “Vrati se u Saudijsku Arabiju”, poručujući kako muslimani ne pripadaju Velikoj Britaniji, a onda joj govori i da “od*ebe”.

Drugi klip prikazuje djevojčicu kako neutješno plače, dok je majka grli i moli da prestane.

Tražeći podršku, stariji muškarac se okreće još jednom putniku i govori, uz psovke: “Prvo priča, a sad plače”, na šta mu putnik odgovara: “Druže, zbog tebe njena djevojčica plače.”

Srećom, sve su zaustavili vozači autobusa, koji su muškarca optužili da zlostavlja ženu s djetetom. Ovaj opet počinje galamu, psovke i odlazi uz riječi da ona ne bi trebala biti tu…