0.5 C
Kakanj
Utorak, 26 Januara, 2021

Snimak nadzorne kamere i sadržaj odbačenog smeća otkrio osobe koje su odbacile smeće pored polupodzemnog kontejnera

Nakon što se u subotu 28. novembra 2015. godine u gradskoj jezgri Kaknja, kod solitera 2 gdje su postavljeni polupodzemni kontejneri, desila incidentna situacija u kojoj je došlo do odbacivanja velikih količina smeća van kontejnera, općinska inspekcija je izvršila istražne radnje na osnovu kojih je došla do saznanja o počiniocima ovog gnusnog djela.

Pregledom nadzornih kamera sa obližnje stare zgrade Općine Kakanj, te pregledom sadržaja odbačenog smeća došlo se do informacije da je smeće pored kontejnera odbačeno  iz nekoliko obližnjih ugostiteljskih objekata. Ovim nesavjesnim osobama čije je primitivno ponašanje za svaku osudu bilo je teško otvoriti poklopac i iz vreća istresti smeće u polupodzemni kontejner ili smeće prije odbacivanja prikupiti u manje vrećice kako bi se mogle ubaciti u polupodzemni kontejner.

Vlasnici tih ugostiteljskih objekta će biti novčano kažnjeni, a ovo je prilika da upozorimo i sve druge subjekte da paze gdje odbacuju smeće. Premda su neki od vlasnika ugostiteljskih objekata u svrhu odbacivanja smeća angažirali treća lica, čak i djecu, za sitan novac, kazna ide vlasnicima. Podsjećamo da će uskoro na cjelokupnom području gradske jezgre biti instalirane nadzorne kamere.

Pozivamo i građane da anonimno putem naše Facebook-stranice prijavljuju slučajeve koje uoče. (Press Općine Kakanj)

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO