Povezano

Snaga NVO ‘Alternative’ Kakanj i KICK-a: Djetinjstvo bez igre bilo bi tužno

Djetinjstvo bez igre i druženja s prijateljima bilo bi tužno.

Odlučni da ne dozvole pandemiji da nam to uništi u NVO „Alternative“ Kakanj i KICK-u (Kreativnom inovacijskom centru Kakanj) organizirali su sedmodnevni program Praznične čarolije (24.-30.12.2020.) i Igre na snijegu 23.1.2021. kojima su obilježili novogodišnje praznike i kraj zimskog raspusta.

- Marketing -

Uz maksimalne mjere prevencije od COVID 19 pokazali su da uz dobru volju, malo mašte i kreativnosti možemo ostati zdravi i razigrani.

Druženje i igre u manjim grupama zamijenili su video plesovima s djecom i snimljene upute za kreativne radionice koje se mogu organizirati u vlastitim domu.

  • Bio je to naš doprinos djeci i roditeljima za sretno i zdravo odrastanje u vrijeme izolacije. Osjećaj zadovoljstva i povezanosti sa drugima koju igra pruža, prenesen je sa djece na odrasle. Uživali smo svi – kažu organizatori.

Cilj programa Praznične čarolije, razviti pozitivne asocijacije prema novogodišnjim praznicima, postignut je. Na kreativnim radionicama djeca su radili lance i girlande od krep papira i druge novogodišnje ukrase, gledali crtane i dječje filmove, dobro se zabavili kroz kreativne i dinamične igre i neumorno plesali. A u plesu, na radost i oduševljenje svih mališana, pridružili su im se Pepa i Chase.

Kroz vesele zvuke Ram sam sam, Veo veo, Majmunskog plesa i Chocolate uspjeli su uskladiti korake i dobro se zabaviti. Naučiti Pepu i Chasea da plešu bio je zahtjevan posao, a ponos i zadovoljstvo zbog uspješno obavljenog zadatka nije skrivan. I Djeda Mraz je uživao sa grupama veselih mališana u Kick-u.

Igre na snijegu na Ponijerima pokrenuli su pravljenjem savršenih grudvi i piramida od grudvi snijega, nastavili gađanjem grudvama i završili plesom na snijegu. Bio je  to odličan način da završimo zimski raspust, piše Mreža za izgradnju mira.

  • Naravno da svi želimo da igre, druženja i zabave traju i u nastavku školske godine – kažu.

Pokrovitelj: Općina Kakanj i individualni donatori

Program implementiran u organizaciji NVO „Alternative“ Kakanj u suradnji sa Kreativnim inovacijskim centrom Kakanj (Kick) i JU KSC Kakanj

 

- Marketing -

Najnovije

Popularno