― Marketing ―

Smučile im se gazde, kirije i komšiluk! Sada žive u autobusu od 27.000 eura, ne plaćaju stanarinu i imaju sobu za djecu!

- Marketing -

Umorni od plaćanja skupe stanarine, bučnih komšija i željni putovanja, ova četvoročlana porodica živi u preuređenom autobusu. Par Hana i Kodi Lejn, podijelili su video o svom neobičnom domu.

– Zdravo! Mi smo “Roam Sweet Roamers”, četvoročlana porodica koja putuje SAD u preuređenom turističkom autobusu iz 1987. Trenutno smo u ranoj fazi renoviranja, imamo puno toga da napravimo. Jedva čekamo da počnemo da dijelimo više o “našim malim kućnim putovanjima” – kažu Hana i Kodi.

@roamsweetroamers

If you’re new here, HI! We are the Roam Sweet Roamers, a family of 4 who travels the US in our 1987 converted tour bus. We are currently in the early stages of renovation, we have lots of changes and updates we are making to ensure the safety of our newest arrival, our bus baby Islee Boone. We plan on documenting the process over the next 4 months + sharing some exciting new announcements / projects too! We can’t wait to start sharing more about tiny home travel, how to get started and the best ways to navigate this incredible lifestyle! Comment your questions below and thanks for roaming with us! #buslife #tinyhome #housetour #buslifefamily #vanlife #skoolie #buslifestyle #tourbuslife

♬ Good Vibes (Instrumental) – Ellen Once Again

- Marketing -

Hana je pokazala kako je prednji dio autobusa namijenjen vozačkom dijelu, kauču i krevetiću za njihovu bebu. Pod autobusa je prekriven tepihom, kako bi bio udobniji.

– Dobro došli u pilotsku i kopilotsku kabinu – poručuje par.

Srednji dio autobusa je njihova kancelarija i trpezarija sa stolom koji se proteže uz jedan zid i potpuno funkcionalnom kuhinjom uz drugi. Spavaća soba nalazi se u zadnjem dijelu autobusa, a Hana je pokazala i kako su dodali zavjesu od perli za privatnost kako bi je odvojili od ostatka prostora.

 

@roamsweetroamers

Feels good to be back. Comment your 2022 video requests below. #buslife #tinyliving #snowstorm #travellife #learnontiktok

♬ Ice Ice Baby – Vanilla Ice

– Ovdje je spavaća soba s prostorom za odlaganje na ovom zidu. Odmah kroz vrata je i naša potpuno funkcionalno kupatilo, s tušem i kadom – pokazuje Hana, prenosi 24sata.hr.

Ona radi kao fotograf na vjenčanjima, dok je suprug Kodi mikrobiolog koji može da radi na daljinu. Mijenjaju lokacije svakih mjesec ili dva, zavisno od toga gde Hana ima posla.

@roamsweetroamers

Got to do, what you gotta do! #buslife #gasprices #buslifehack #buslifeliving #tinyhome #vanlife #skooliebuild #tipsandtricks

♬ About Damn Time – Lizzo

Par je potrošio oko 27.000 eura na kupovinu autobusa, što je puno jeftinije od prosječne kuće, ali su ga od tada renovirali. Mnogi su pohvalili njihov jedinstveni dom.

- Marketing -

BONUS VIDEO

Izložba “Unutar četiri zida” otvorena u Sarajevu

Večeras je u prostoru galerije Europe House u Sarajevu svečano otvorena izložba pod nazivom "Unutar četiri zida", koju su zajednički kreirale fotografkinja Aida Redžepagić...