Smješna strana izbora:"Dijana ima lift u kući i versaće vazu"

Dok su neku dopisivali željena imena drugi su komentarisali političare i ostavljali im razne poruke

Mnogi građani BiH su i ove godine odlučili da ispune svoju građansku dužnost i izađu na izbore, ali, umjesto da glasaju za ponuđene kandidate, odlučili su da ponište listiće na različite načine.

Dok su neku dopisivali željena imena, kao što su, na primjer Šerlok Holms, Ivica Osim ili japanski ambasador u BiH Hide Jamazaki, drugi su komentarisali političare i ostavljali im razne poruke.

Glasači su na duhovit način iskazali svoje nezadovoljstvo, pa su poručili da bi samo Holms mogao da riješi kriminal u zemlji.

Na listićima su se našli i stihovi pjesama popularnih grupa S.A.R.S. i Dubioze kolektiv.

Glasački listić foto Facebook

“Stvarnost nam je crno – bijela, a budućnost siva…”, citirao je jedan od glasača pjesmu “Perspektiva”.

Osim pjesama, bilo je i onih koji su izdvojili svoje vrijeme da svakom od kandidata za Predsjedništvo BiH napišu šta misli o njemu, drugi su crtali, a jedan birač je poslao i poruku selektoru Fudbalske reprezentacije BiH Safetu Sušiću da ode.

Možda najupečatljiviji poništeni listić koji je objavio ovaj portal jeste sa porukom jednog birača “Listić je poništen od strane univerzitetski obrazovanog građanina”. Jedan je na svom glasačkom listiću dodao ime pjevačice Dijane Janković i napisao:

“Svi ste jadni! Dijana ima lift u kući, jahtu i versaće vazu”, napisao je jedan od glasača.

Centralna izborna komisija će, kada budu objavljeni konačni rezultati, objaviti i broj poništenih glasačkih listića.(Tanjug/EPK)

Možda vam se svidi

Comments are closed.