Služba za privredu, urbanizam i zaštitu okoline Općine Kakanj realizirala projekat pod nazivom „Razvijanje poduzetničke svijesti kod učenika završnih razreda srednjih škola“

Služba za privredu, urbanizam i zaštitu okoline Općine Kakanj u maju tekuće godine realizirala je projekat pod nazivom „Razvijanje poduzetničke svijesti kod  učenika završnih razreda srednjih škola“.

Cilj ovog projekta je razviti poduzetničku svijest kod srednjoškolaca sa područja općine Kakanj, te im omogućiti da steknu određena znanja, vještine i sposobnosti potrebne za razvijanje poduzetničkih ideja.

Projekat je realiziran u saradnji sa srednjim školama sa područja općine Kakanj i firmom Con Vita d.o.o. Zenica (certificiranim edukatorima za predmetnu oblast).

U okviru ovog projekta zainteresirani učenici završnih razreda srednjih škola su prošli obuku za pisanje biznis planova. Tokom edukacije/obuke učenici su osposobljeni da kreiraju svoj poslovni plan, te su upoznati sa postupkom registracije djelatnosti i mogućnostima korištenja podsticajnih programa podrške za registriranu djelatnost.

Za učenike/polaznike obuke Općina Kakanj je osigurala radni materijal, sendviče i osvježenje.

Nakon završene edukacije/obuke polaznicima su dodijeljena uvjerenja.

Učenici/polaznici obuke koji su bili zainteresirani su izradili poslovni/biznis plan i to iz oblasti za koju su tokom edukacije/obuke iskazali interes, te su isti dostavili Službi za privredu, urbanizam i zaštitu okoline nakon čega su im dodijeljene novčane nagrade u iznosu od 150,00 KM.

Učenici koji budu zainteresirani da pokrenu vlastiti biznis imat će mogućnost da apliciraju za dodjelu podsticajnih sredstava Općine Kakanj  za registriranu djelatnost – projekat „Pokreni svoj posao u Kaknju“.

 

(Press Općine Kakanj)

 

Možda vam se svidi

Leave A Reply