Slika labradora koji drijema na kauču vlasniku donijela malo bogatstvo

Dok drijema na sofi, ova sjajna ženka crnog labradora izgleda kao da joj je nevjeovatno udobno. No, nije jedina. Zahvaljujući popularnosti ove šarmantne slike, tajanstveni fotograf uživa veliki svjetski uspjeh, piše Daily Mail.

Fotografija psa pod imenom Dilly privukla je više od 10 miliona pregleda, a autor fotke prodao je na desetine hiljada čestitki sa slikom psa.

48-godišnji fotograf, poznat samo kao “seljak Jim”, ne želi nikakvo priznanje za svoje talente – i drži svoj ​​identitet u tajnosti.

“Sve je počelo prije 18 mjeseci, kada sam uslikao svog labradora koji je zaspao na kauču. Slika je izazvala toliko interesa, posebno u SAD-u zbog glasina da je pas sa slike ranije pripadao vojniku koji je poginuo u Iraku. Iako je priča potpuna besmislica, proširila se jer ne možete kontrolisati takvo nešto”, rekao je Jim, otac dvoje djece.

Pomama za slikom potakla ga je da razvije interes za fotografijom. Prodao je ispise slika sa labradorom lokalnim pubovima i to se pokazalo toliko uspješnim da je njegov primarni posao vođenja smještaja za odmor u Peak Districtu pao u drugi plan.

“Ali, ja ne želim nikakvu frku oko toga. Anonimnost donosi sa sobom stepen mističnosti i ljudi počnu da se pitaju ko sam. Samo nekoliko bliskih prijatelja, saradnika i moja porodica znaju da sam ja seljak Jim. Niko drugi ne zna ko sam ja ustvari”, rekao je.

Početkom godine odlučio je početi da prodaje čestitke sa slikom labradora, plus ostale fotografije po cijeni od 2,5 eura. Do danas je prodao 60.000 komada.

Mogu se kupiti na više od 200 prodajnih mjesta u Derbyshireu. Otisci njegovih radova prodaju se za oko 50 eura.

“To je stvarno ludo. Sve je počelo slučajno, pa je to vjerovatno razlog zašto je privuklo toliku pažnju ljudi. Nastavljam dalje, sjajno se zabavljam”, rekao je.

Možda vam se svidi

Comments are closed.