Slaven Katičić: "Osuđujem vandalske napade na Franjevački samostan"!

U ime Općinskog vijeća Kakanj i svoje ime, najoštrije osuđujem drski vandalizam napada na imovinu Franjevačkog samostana u Kraljevoj Sutjesci koji se dogodio u  noći između 01. i 02. Srpnja, kada su provaljena i oštećena glavna ulazna vrata samostanske crkve sv. Ivana Krstitelja.

Podsjećamo javnost da je ovo samo jedan u nizu brojnih vandalskih djela zabilježenih na prostoru Kraljeve Sutjeske i njene okolice. Ovo uništavanje imovine i napad na imovinu Franjevačkog samostana – nacionalnog spomenika kulture u Kraljevoj Sutjesci je zabrinjavajuća i opasna poruka mještanima Kraljeve Sutjeske i to je nakon nedavnog zločina u Ratnju, dodatno uznemirilo lokalno stanovništvo koje se s ogorčenjem pita tko je ili što je sljedeća meta?

Kako je  sigurnost građana već duži niz godina svedena na zabrinjavajući nivo, te kako ovo zasigurno negativno utiče na daljnji povratak izbjeglih i raseljenih sa ovog područja,  i ovaj put nadležnog ministra policije pozivam i tražim  da se napokon zaštite građani i imovina ljudi od kriminalaca i nasilnika, te da policijski organi poduzimu odgovarajuće policijske metode i mjere za otkrivanje i privođenje licu pravde počinitelja ovog vandalskog čina.

Slaven Katičić, predsjedavajući OV Kakanj

Možda vam se svidi

Comments are closed.