Povezano

Škole u HNK-u će samostalno donositi odluke o početku nastave


“To zapravo znači da škole samostalno na osnovu procjene epidemiološke situacije u samoj školi i lokalnoj zajednici donose odluku o tome hoće li prolongirati početak nastavnog procesa ili ne”, istakao je za N1 glasnogovrnik Vlade HNK-a Pero Pavlović.
Dalje se u saopćenju Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK pozivaju sve nadležne institucije zadužene za praćenje provedbe mjera koje su na snazi, da poduzmu dodatne aktivnosti, da zaštite građane od pojedinaca i organizacija koji mjere ne poštuju. Svjedoci smo javnih okupljanja, druženja u zatvorenim prostorima, ugostiteljskim objektima i sl. koja dovode do povećanja broja novozaraženih u HNK.
“Ne želimo da prihvatimo da pogoršana epidemiološka situacija, do koje u najvećoj mjeri dolazi zbog nepoštivanja mjera koje su na snazi, bude isključivo na štetu nastavnog procesa, učenika, nastavnika i njihovih roditelja. Naglašavamo, da odgojno-obrazovne ustanove, nastavni proces i učenici ne smiju biti žrtve neodgovornog ponašanja i nerada drugih institucija”, stoji u saopćenju.
Nastavni proces nije se prekidao ni u težim uslovima i okolnostima, a operativni timovi za praćenje provedbe kriznog plana na čelu sa direktorima škola imaju veliko iskustvo u provođenju mjera i zaštiti učenika i zaposlenika, što su i dokazali u prethodnom periodu. S tim u vezi, sigurni smo da će i u narednom periodu svoj posao obaviti na visini zadatka, jer odgojno-obrazovne ustanove nisu bile mjesta širenja virusa. prneosi “N1“.

- Marketing -

Najnovije

Popularno