Skandalozna Dodikova instrukcija ambasadorima: Ne spuštajte zastave na pola koplja 11. jula

Popularno

PovezanoDodik je naglasio da ova instrukcija za ambasadore iz bh. entiteta Republike Srpske ostaje na snazi do daljnjeg i primjenjuje se i na sve eventualne instrukcije MIP-a

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik zatražio je od ambasadora iz bh. entiteta Republike Srpske da ne postupe po najavljenoj instrukciji ministrice vanjskih poslova u Vijeću ministara Bisere Turković da se 11. jula zastave na zgradama diplomatskih predstavništava spuste na pola koplja.

- Marketing -

“Prema pisanju pojedinih medija, kojim se najavljuje nastavak ustaljene višegodišnje prakse Bisere Turković da uskostranački zloupotrebljava funkciju ministra inostranih poslova i samovoljno, bez konsenzusa Predsjedništva BiH koje je jedino ovlašteno za vođenje spoljne politike, donosi instrukcije za cijelu DKP mrežu BiH, obavještavam i tražim od ambasadora iz Republike Srpske da ne postupe po najavljenoj instrukciji da se dana 11. jula, zastave na zgradama diplomatskih predstavništava spuste na pola koplja”, istakao je Dodik u pismu upućenom ambasadorima iz bh. entiteta RS.

“Ovakva uporna, netolerantna i huškačka praksa bošnjačkih političara dezavuiše domaću i stranu javnost, a imenovana lica, državne službenike i zaposlenike iz reda srpskog naroda u zajedničkim institucijama BiH, stavlja u položaj permanentne diskriminacije i uslovljavanja”, poruka je Dodika.

Dodik je naglasio da ova instrukcija za ambasadore iz bh. entiteta Republike Srpske ostaje na snazi do daljnjeg i primjenjuje se i na sve eventualne instrukcije MIP koje se odnose na bilo koji segment kako ga naziva “jednostranog i jednostranačkog nametanja” obilježavanja 11. jula.

- Marketing -

Najnovije