Sjećate li se curice iz filma “Kuduz”: Kako sada izgleda

0

Vjerovatno se mnogi sjećaju pjegave djevojčice po imenu Ivana Legin koja je prije skoro dvije decenije sa Zdravkom Čolićem otpjevala veliki hit “Čaje Šukarije”. Čini li vam se da se promijenila?

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Ivana živi i radi u Australiji. Ima 33 godine i bavi se režijom, produkcijom i marketingom. Njenu karijeru prekinuo je rat, a nakon toga je javni život više nikada nije privlačio. Istina, ona u Australiji jeste ostvarila nekoliko uloga, ali su, kako je otkrila, bile amaterskog tipa.

Nakon izbijanja rata, Ivana je iskusila izbjeglički život koji je i danas ostavio ožiljke na njenoj duši.

Ova rođena Sarajka je prije osam godina ponovo posjetila rodni grad i to zbog uloge u filmu “Toll Free”

Izbjeglištvo je išlo preko Beograda, Zagreba, Rusije pa tek onda do Australije. Kao i svima ostalima koji su lutali svijetom pokušavajući da nađu svoj kutak mira i sigurnosti bilo je nemirno, nesređeno i nestabilno. Tek što smo se navikli na jednu školu i način života, našli smo se u drugom okruženju sa novim jezikom i kulturom. Nije bilo lako, ali ovakva iskustva definitivno jačaju. Mali ožiljci će uvijek biti prisutni, nekada će da zasvrbe ili da se upale, obično kada to najmanje očekujemo. Međutim, na to gledam kao proživljeni život i kad taj ožiljak zasvrbi samo me podsjeti da sam u 33 godine preživjela nešto što mnogi nisu sa 90 – izjavila je Ivana u jednom intervjuu.

 

 

(Kakanj-X / Film i TV – (KX) )

[bar group="4078"]