22.5 C
Kakanj
Četvrtak, 29 Jula, 2021

Sjajno, velika pobjeda „Zmajica“ na otvaranju Eurobasketa

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img


Naša košarkaška reprezentacija napravila je senzacionalan rezultat i u 1. kolu grupe C pobijedila favorizovanu Belgiju rezultatom 70:55 (19:11 11:17 21:19 19:8). Izabranice selektora Gorana Loje razbile su jednog od favorita Evropskog prvenstva i na najbolji način se vratili na veliku scenu.

U odličnoj partiji naše selekcije istakla se Nikolina Babić sa 23 poena, a dodala je i po dva skoka i dvije asistencije. Džonkel Džons je ubacila 13 poena i dodala čak 17 skokova uz tri asistencije. Deura je dodala deset poena, Delić devet, Marica Gajić je ubacila osam poena i skupila čak 12 skokova, dok je Matea Tavić na sedam ubačenih poena dodala šest asistencija.

Belgiji nije pomogla ni sjajna partija Eme Miseman koja je meč završila sa 24 poena i 13 skokova. Istakla se još i Džuli Alemand sa 13 poena.

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine igra veliko takmičenje nakon 22 godine. “Zmajice” otvaraju Eurobasket nastupom protiv selekcije Belgije. Meč se igra u Strazburu.

Takmičenje najboljih košarkašica igra se u Francuskoj i Španiji od 17. do 27. juna.

Naša selekcija nastupit će sa sljedećim košarkašicama: Milica Deura, Miljana Džombeta, Nikolina Babić, Dragana Domuzin, Marica Gajić, Nikolina Delić, Melisa Brčaninović, Nikolina Džebo, Irena Vrančić, Matea Tavić, Anđela Delić i Džonkel Džons (Jonquel Jones). Selektor je Goran Lojo.

Naša selekcija je u grupi C, a pored Belgije “Zmajice će odmjeriti snagu i sa reprezentacijama Turske i Slovenije, prenosi sport.avaz

Pratite Kakanj-X.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža FacebookTwitter i Instagram

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO