Sjajna vijest: NBA košarkaš Luka Garza dobio bh. pasoš i želi igrati za “Zmajeve”. Na potezu FIBA


Upravo je putna isprava posljednji segment dokumentacije koju će Košarkaški savez BiH predati Međunarodnoj košarkaškoj federaciji (FIBA), objacio je KSBiH.

- Marketing -

“Već u ponedjeljak ćemo se obratiti nadležnima u FIBA po pitanju Garzinog statusa. Više nema nikakvih prepreka da ne bude registrovan kao igrač reprezentacije BiH, iskreno se nadamo da će FIBA promptno reagovati kako bismo mogli računati na njega već u julu.

Time bismo zaključili jedan dugi proces, ali sve bi se na kraju trebalo isplatiti jer dobijamo košarkaša koji ima veliku želju nastupati za Bosnu i Hercegovini, a kojem mnogi predviđaju zavidnu karijeru”, kaže generalni sekretar KSBiH Amer Čolan.

Igrajući u NCAA ligi, Luka Garza (23) je dobio brojne nagrade. Između ostalog, izabran je za univerzitetskog igrača 2021. godine.

Ove sezone je pružio nekoliko zapaženih nastupa u NBA ligi kao član Detroit Pistonsa, a posebno se izdvaja njegova partija u pobjedi nad San Antonio Spursima (117:116), kada je zabilježio 20 poena i 14 skokova, prenosi Raport.

- Marketing -

Najnovije

Popularno

Povezano