― Marketing ―

Širenje izvoza: Poznati bh. proizvođač počeo prodaju u Grčkoj, uskoro ulazi i u “Spar”

- Marketing -

Firma “Mladegs pak” iz Prnjavora plasirala je svoj brend “Bonito” na grčko tržište. To je prvi prozivod ove kompanije koji će imati priliku da kupe Grci u svojoj zemlji, piše Biznisinfo.

Za početak, prehrambeni proizvodi ove prnjavorske firme našli su se na policama `Masutisa`, najpoznatijeg i najvećeg marketa u Grčkoj, koji je rasprostranjen u čitavoj zemlji i koji broji 389 marketa, kazao je agenciji Srna ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju Republike Srpske Zlatan Klokić.

Također je najavljeno i kako je dogovorena saradnja s trgovačkim lancem “Špar”, koji svojom mrežom poslovnica pokriva teritoriju cijele države, tako da i Austrijanci ubuduće mogu da kupuju ove proizvode proizvedene u Prnjavoru.

- Marketing -

Inače, Mladegs Pak je proizvođač prehrambenih proizvoda iz Bosne i Hercegovine, sa tradicijom proizvodnje još od 1989. godine.

Trenutno zapošljava preko 200 radnika, a njihovi proizvodi mogu se pronaći u preko 20 zemalja širom svijeta. Najpoznatiji brendovi kompanije su Bonito i Dominus.

- Marketing -

BONUS VIDEO

Izložba “Unutar četiri zida” otvorena u Sarajevu

Večeras je u prostoru galerije Europe House u Sarajevu svečano otvorena izložba pod nazivom "Unutar četiri zida", koju su zajednički kreirale fotografkinja Aida Redžepagić...