Sir Alex Ferguson dobio posao na Harvardu

Bivši trener Manchester Uniteda dobio je novi posao. Nakon povlačenja iz trenerskih voda, Sir Alex Ferguson je angažovan da drži predavanja Harvardu.

Njegov novi posao biti će održavanje predavanja u okviru programa pod nazivom “Poslovanje u industriji zabave, medija i sporta”.

Najuspješniji britanski trener svih vremena doći će u Boston narednog mjeseca kako bi započeo s predavanjima.

“Oduševljen sam ukazanom prilikom i privilegijom da mogu dati svoj doprinos jednom takvom uglednom centru. Vrijeme koje sam već proveo na Harvardu je bilo stimulativno i sada gledam naprijed ka daljem razvijanju mog odnosa i aktivnosti sa studentima, kolegama i prijateljima na univerzitetu”, rekao je Ferguson.

Tokom 2012. godine, profesorica Anita Elberse istražila je Fergusonov upravljački pristup pri razvoju studije pod nazivom “Sir Alex Ferguson: Upravljanje Manchester Unitedom”.

Nakon toga, ona i Ferguson su surađivali na analizi njegovih metoda, što je rezultiralo objavom naučnog rada. Povodom objave vijesti da će Sir Alex Ferguson postati trajni predavač na tom univerzitetu, Elberse je izjavila kako jedva čeka da upriliči njegov doček.

Ovaj 72-godišnjak se povukao sa klupe Manchester Uniteda u 2013. godini, nakon što je u karijeri osvojio 49 trofeja, uključujući i 38 na klupi tima s Old Trafforda.

Comments are closed.