Povezano

SIPA se oglasila nakon hapšenja Aleksandar Macana? – Kako je prvoosumnjičeni za ubistvo sarajevskih policajaca došetao do centra Sarajeva?

Macan je jučer u pratnji advokata došetao do zgrade Kantonalnog tužilaštva u centru Sarajeva i predao se prema raspisanoj potjernici.

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu jučer su u nastavku rada na predmetu koji se odnosi na otkrivanje počinilaca krivičnog djela ubistva policijskih službenika Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo u oktobru 2018. godine, uhapsili jednu osobu.

  • Lice za kojim je raspisana međunarodna crvena potjernica od strane NCB Interpola Sarajevo je pristupilo u prostorije Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo nakon čega je od strane policijskih službenika SIPA-e lišeno slobode. Nad licem lišenim slobode je izvršena kriminalistička obrada te je predato postupajućem tužiocu Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, navodi se u zvaničnom saopćenju SIPA-e.
- Marketing -

Podsjećamo, riječ je o Aleksandru Macanu koji se krio duže od mjesec dana, a onda se jučer odlučio predati. On je jučer u pratnji advokata došetao do zgrade Kantonalnog tužilaštva u centru Sarajeva i predao se prema raspisanoj potjernici.

Macan je zet optuženog ratnog zločinca Milomira Savčića, koji je također pobjegao od bh. pravosuđa u augustu ove godine i za kojeg se pretpostavlja da se krije istočno od rijeke Drine. Inače, supruga Aleksandara Macana, a kćerka Milomira Savčića je uposlenica Policijske uprave Pale.

Aleksandar Macan se sumnjiči za likvidaciju dva pripadnika MUP-a Kantona Sarajevo.

- Marketing -

Najnovije

Popularno