SIPA pretresla objekte na pet lokacija zbog neovlaštenog prometa oružjem

Postupajući po naredbama Suda BiH i Tužilaštva BiH, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), u saradnji sa pripadnicima MUP-a Tuzlanskog kantona, u nedjelju su na području Tuzle pretresli objekte na pet lokacija, te uhapsili dvije osobe.

˝Slobode su lišene osobe inicijala N.J. i N.M. zbog postojanja osnova sumnje da su počinile krivično djelo ‘Neovlašteni promet oružjem i vojnom opremom, te proizvodima dvojne upotrebe’. Navedene osobe spriječene su u ilegalnom prebacivanju određene količine minsko-eksplozivnih sredstava iz Tuzle u Švedsku autobusom koji vrši prevoz putnika na relaciji Tuzla-Malme˝, saopćeno je iz SIPA BIH. Tokom pretresa pronađena je i privremeno oduzeta određena količina minsko-eksplozivnih sredstava i druge vojne opreme, mobilni telefoni, SIM kartice i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

Nakon izvršene kriminalističke obrade, uhapšeni su u ponedjeljak uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i izvršiocima, predati na dalje postupanje Tužilaštvu BiH.

Možda vam se svidi

Comments are closed.