Povezano

Sin ubio oca: Još ne možemo vjerovati, to je skladna porodica

– Hrvoja sam vidio prije sedam dana kad je bio kod mene, on je i vatrogasac pa je došao i donio nam neke kalendare. Pričali smo i nisam primjetio da ga nešto muči ili da se ponaša čudno, ispričao je komšija porodice.

Zvonko je bio dobričina, svakome bi pomogao. Još ne mogu vjerovati… Cijela porodica se svima nama činila vrlo skladnom i normalnom, nikad nije bilo nikakvih problema. Ali opet, što se događalo u njihova četiri zida, to niko ne može znati, priča nam potresena komšinica porodice ubijenog Zvonka K. (55) iz naselja Poređe na području općine Hum na Sutli.

- Marketing -

Kako je izvijestila PU Krapinsko-zagorska, u srijedu navečer ondje su zatekli tijelo 55-godišnjeg muškarca, Zvonka K., koji je na sebi imao ubodne rane. Iste večeri, priveli su i 25-godišnjeg mladića, odnosno njegovog sina Hrvoja K., kojeg sumnjiče za ubistvo.

  • Nakon obavljenog uviđaja kojim je rukovodilo Županijsko državno odvjetništvo iz Zagreba, tijelo je prevezeno na obdukciju u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu. Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela ubistva uhapšen je 25-godišnji hrvatski državljanin. U toku je provođenje daljnjeg kriminalističkog istraživanja s ciljem utvrđivanja okolnosti kaznenog djela – objavila je policija.

Šokirani mještani Poređa još uvijek ne mogu vjerovati da je Zvonko stradao od ruke vlastitog sina, Hrvoja K., koji je zajedno s roditeljima i djevojkom boravio u istoj porodičnoj kući. Danas ondje gori tek jedan lampion na prozoru, a u Poređu kao da vlada zavjet šutnje. Rijetko ko uopće može govoriti o stravičnom ubistvu koje je ovo maleno mjesto zavilo u crno.

  • Kad se to dogodilo, ja sam spavao. Probudila me majka koja je zabrinuto gledala što se to događa kod susjeda, zašto ima toliko puno policije i zašto je tu Hitna pomoć. Poslije smo saznali što se desilo, da je Hrvoje nožem napao vlastitog oca s leđa… Malo je za reći da smo svi bili šokirani jer je to bila divna porodica, uvijek smo pomagali jedni drugima kad je trebalo – priča nam susjed želeći ostati anoniman.
  • Hrvoja sam vidio prije sedam dana kad je bio kod mene, on je i vatrogasac pa je došao i donio nam neke kalendare. Pričali smo i nisam primijetio da ga nešto muči ili da se ponaša čudno. Istina je da kad popije zna biti malo življi, ali nikad ne bi bio u stanju tako nešto učiniti i nikad za njega ne bi rekao da je nasilna osoba – dodaje.

Ubijeni Zvonko K., bio je invalid, nije imao šaku nakon što je prije nekoliko godina stradao na manifestaciji pucanja iz kubure te je zbog toga morao u prijevremenu mirovinu, piše 24sata.hr. Susjedi su ispričale da Hrvoje još ima malog sina koji živi s njegovom bivšom djevojkom u Sloveniji, a u potkrovlju je živio sa sadašnjom curom.

  • Zvonko je jako volio i poštivao tradiciju. Poznajem ga dugo, nije imao lako djetinjstvo, no uvijek je bio veseljak. Iako nismo bili u nekim bližim odnosima s njima, čini mi se da je cijela porodica takva, vesela, pa čak ni za malog ne mogu reći da je bio drugačiji, iako je bio malo povućeniji. Ne znam, da moj sin to napravi, ja bi ga se odrekla. Jadna Zvonkova supruga, ne mogu ni zamisliti kako joj je sad. Još Hrvoje i dijete ima… Strašno! Samo neke nesreće nam dolaze. Nedavno je i jedan dečko ovdje počinio samoubistvo, a sad ovo. Takve stvari se u našem mjestu nikad prije nisu događale… – zabrinuta je komšinica porodice.
- Marketing -

Najnovije

Popularno