Sin ratnog zločinca objavio fotografiju Srbije koja uključuje i RS: Da li Veljko predstavlja prijetnju sigurnosti BiH

0

Veljko Ražnatović, sin ratnog zločinca Željka Ražnatovića Arkana i turbo-folk pjevačice Svetlane Cece Ražnatović, objavio je na svom Instagram profilu fotografiju velike Srbije koja uključuje i djelove bh. entiteta RS.
 
Uz fotografiju je napisao i komentar koji glasi: “NIJE MALA!”, a svima je jasno kako Ražnatović aludira na to da nije mala srpska država.
Najspornije u ovoj objavi je to što Ražnatović nije objavio samo fotografiju teritorije Republike Srbije već i teritorije Republike Crne Gore i bh. entiteta RS.
 
 
 
Kada ovakve objave dolaze od sina ratnog zločinca koji je klao i ubijao nesrpsko stanovništvo u Bosni i Hercegovini onda se one trebaju uzeti krajnje ozbiljno.
 
Veljko Ražnatović već je i ranije pravio probleme na teritoriju Bosne i Hercegovine, a pred Osnovnim sudom u Banjoj Luci osuđen je 2018. godine za nasilničko ponašanje.
 
Bosna i Hercegovina ima mehanizme da zabrani ulazak Veljku Ražnatoviću na teritoriju Bosne i Hercegovine.
 
Naime, OSA ima ovlasti da donese naredbu kojom se zabranjuje Ražnatoviću ulazak u BiH ukoliko se on smatra prijetnjom sigurnosti BiH, javnom poretku i javnom redu i miru.
 
Da li je sin Željka Ražnatovića Arkana zaslužio gostoprimstvo Bosne i Hercegovine procijenite sami.