Sestra stradale Edite Malkoč iz Bosanske Krupe: Svako sjećanje na sestru mi izmami osmjeh na licu…

Popularno

Povezano


Mlade studentice Filozofskog fakulteta u Sarajevu, Selma Agić i Edita Malkoč, stradale su prije pet godina kada ih je automobilom udario Sanjin Sejfić dok su prelazile cestu kod Zemaljskog fakulteta.

- Marketing -

Ono što je usliejdilo poslije ove velike tragedije, može se protumačiti samo kao dosipanje soli na rane njihovim porodicama. Sjetimo se Sejfićevog bijega, višednevne potrage za njim, sudskog procesa u kojem su članovi porodice Sejfića vrijeđali i omalovažavali porodice stradalih djevojaka.

Ipak, Enesa Malkoč, sestra stradale Edite danas kaže da joj svako sjećanje na njenu poginulu sestru Editu, od koje je starija šest godina, izmami osmijeh.

– Sve mi je teže i teže, svakim danom. Osjećam nevjericu da je prošlo pet godina. Što se tiče samog postupka, ja danas zaista ne bih o tome govorila, nego da se na dostojanstven način sjetim Edite i Selme. Svako sjećanje na moju Editu mi izmami osmijeh, ja sam šest godina starija. Ona je odrastala uz mene i bila je toliko posebna, nasmijana i vedra – kazala je Enesa Malkoč.

Dodaj komentar:

Facebook Notice for EU!
You need to login to view and post FB Comments!

- Marketing -

Najnovije