Šešelj zapalio zastave EU i NATO

0

Oni su predvođeni liderom SRS Vojislavom Šešeljem koji je zapalio zastave Evropske unije i NATO.

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Šešelj je zapalio zastave kod nekadašnjeg restorana Ruski car u Knez Mihailovoj ulici, gdje je organizovano okupljanje aktivista i simpatizera, rekavši da je tim činom želio da dočara šta misli o EU i NATO.

Šešelj je poručio da srpski narod nikada neće zaboraviti “divljačko-zločinačko bombardovanje Srbije”.

“Nikada to ne možemo zaboraviti i nikada to nećemo oprostiti. Nikada srpskom narodu neće pasti na pamet da se učlanjuje u tu organzaciju i da nas te zvijeri ucjenjuju da napadamo druge narode”, rekao je Šešelj novinarima, prenosi “Beta”.

On je kazao da Srbija nema šta da traži u EU, u kojoj su “skoncentrisani svi najgori srpski neprijatelji” koji su vijekovima pokušavali da upropaste zemlju.

Rekao je i da za Srbiju postoji samo jedan put, a to je put ka istoku, odnosno ka Rusiji u učlanjenje u “Organizaciju dogovora o kolektivnoj bezbijednosti” (ODBK).

Nakon njegovog obraćanja, okupljeni su krenuli za zgradi Predsjedništva, a na čelu kolone je transparent “EU plus NATO neprijatelji Srbije”. Oni skadiraju “Srbija – Rusija – Ne treba nam Unija”.

U jednom trenutku su zapalili i baklju, nose zastave Srbije, Srpske radikalne stanke i one na kojima piše “Velika Srbija” kao i bedževe na kojima piše “U Srebrenici nije bio genocid”.