Šerman: Podrška euroatlantskoj Crnoj Gori

Popularno

Povezano


“Od Crne Gore, uvaženog NATO saveznika, očekujemo da reforme neophodne za prisutupanje Evropskoj uniji budu prioritet”, saopštila je Vendi Šerman, a prenijela američka ambasada u Podgorici na svom Twiter nalogu.

- Marketing -

Potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović i ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović razgovaraće danas sa američkim izaslanikom za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom tokom radne posjete SAD i drugim američkim zvaničnicima.

Uoči posjete Americi iz Ministarstva vanjskih poslova je saopšteno da će Abazović i Radulović predstaviti rezultate Vlade Crne Gore, te da će sastanci biti prilika za diskusiju o bezbjednosnim prilikama na Zapadnom Balkanu.

“SAD su najvažniji strateški saveznik Crne Gore, a dvije države dijele političke i bezbjednosne interese, kao i evroatlantski sistem vrijednosti”, naveli su iz MVP.

Službenoj posjeti Sjedinjenim Državama vicepremijera i šefa diplomatije prethodila je poruka američkog izaslanika Gabrijela Eskobara koji je na pitanje o nezvaničnim navodima o tome da Alijansa ne treba da dijeli sve podatke sa novom Vladom Crne Gore, zbog uticaja koju na nju imaju Srbija i Rusija, kazao “da su takva strahovanja opravdana i da ih narod Crne Gore treba uzeti ozbiljno”, prenosi RSE.- Marketing -

Najnovije