Šepić: I Dodik i opozicija u RS ujedinjeni protiv zabrane negiranja genocida – sramno i tužno

Popularno

PovezanoPredsjednik Nezavisnog bloka Senad Šepić izjavio je danas nakon sjednice i zaključaka NS RS o neprihvatanju Inzkovog zakona da je opozicija nepotrebno ponovo stala uz Dodika koji je najodgovorniji za teško stanje koje imamo u BiH zadnjih godina.

“I Dodik i opozicija u entitetu Republika Srpska donijeli odluku o neprihvatanju Inzkovog zakona kojim zabranjuje negiranje genocida i usaglasili se ”da se ne smije vrijeđati entitet RS, a ko to bude radio moći će dobiti kaznu do 15 godina zatvora”.

- Marketing -

”Znači, poruka je: državu, BiH možete negirati, dovoditi je u pitanje i rušiti i možete negirati genocid…, to je u redu, ali ako ‘uvrijedite’ entitet čije su vlasti i rukovodstva pravosnažno osuđeni na stotine godina zatvora za najteže ratne zločine i genocid, dobit ćete do 15 godina zatvora… Strašne i tužne poruke i posebno saznanje da je i sva opozicija u entitetu RS na ovakvim pozicijama danas.”- izjavio je Šepić.

Dodao je da je to još jedna njihova velika greška koju će ubrzo uvidjeti i koja će najviše za njih biti štetna.

“Postaviti sebe otvoreno protiv čitavog civiliziranog svijeta i buniti se što vam neko brani da negirate genocid u 21. vijeku je jadno i unaprijed izgubljena bitka u koju nisu trebali i smjeli upasti. Tu su trebali ostaviti Dodika samoga, koji je najodgovorniji za loše stanje u kojem se svi nalazimo u zadnje vrijeme.” – zaključio je predsjednik Nezavisnog bloka Senad Šepić.

- Marketing -

Najnovije