Zastupnik u Zastupničkom domu Parliamentarne skupštine BiH Senad  Šepić objavio je kako više neće djelovati u Klubu zastupnika iz Stranke demokratske akcije (SDA).

Odluku je donio nakon višemjesečnog neslaganja sa politikom SDA, ali i nakon što su se Klubu SDA vratili Sadik Ahmetović, Salko Sokolović i Šemsudin Mehmedović.

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

“Nažalost, nema spremnosti od vrha SDA na prave promjene i reforme koje su neophodne. Nakon brojnih razgovora i obećanja, nema suštinskog pomaka nego se samo pokušava kupovati vrijeme i zavlačiti ljude koji žele promjene”, naveo je Šepić. Dodao je kako je to potpuno pogrešan put, jer se borba ne vodi oko  pozicioniranja, nego principa koji trebaju svima u našoj zemlji.

“Zato, neću djelovati više u Klubu SDA. Sa ljudima koji dijele iste vrijednosti i žele da se zemlja pokrene i razvija kao društvo jednakih šansi za sve, zajednički ću i nezavisno djelovati u narednom periodu. Siguran sam da će broj onih koji žele ovakve promjene u zemlji biti svakim danom sve veći. A o daljim koracima ćemo javnost informisati ubrzo”, naveo je Šepić na Facebooku.