Povezano

Semir Osmanagić o drami u Melbournu: Šta je Australija napravila od Đokovića?! Iza kulisa je puno više od igre…


Semir Osmanagić, osnivač Fondacije “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca” podržao je prijatelja u nevolji i na svom YouTube kanalu komentirao situaciju u vezi slučaja Novaka Đokovića i zabrane ulaska u Australiju, prenosi Depo.

- Marketing -

U svom obraćanju, tačnije vanrednoj emisiji ‘Vijesti’, tvrdi da je saga o (ne)igranju najboljeg svjetskog tenisera u Melbournu više od igre… Da populizam političara ustupa mjesto stvaranju simbola slobode… Gdje je Novakovo utočište?

– Kako stvari stoje, Australija će tretirajući ovako Novaka Đokovića doprinijeti da dobijemo novog globalnog heroja… Mi zapravo u svijetu sporta, u ovom slučaju tenisa, možemo da pratimo politikanstvo. Osnovni kriterij da li je neko nabolji sportista u dotičnom sportu je – koliko dugo je bio najbolji… Imamo čovjeka koji je ubjedljivo najduže na svjetskom teniskom tronu. Ne samo da ga niko ne može ugroziti od ove generacije, nego je vjerovatno to podvig kojeg niko neće ni dostići u bližoj, pa možda ni u daljoj budućnosti. A onda su izmislili jedan drugi kriterij…, pojašnjava Osmanagić te obrazlaže zašto smatra da je drama koja se trenutno odvija u Melbournu više od sporta i da ima puno dublju zakulisnu priču.

Zašto sve to tvrdi, pogledajte u videu…

- Marketing -

Najnovije

Popularno