Selmedin Omerhodžić je iz Kaknja i ima 22 godine. Muzikom se bavi  pet godina i snimio je svoj prvi singl. Planira se nastaviti baviti muzikom zato se i prijavio na “Valentino zvijezde”. Osim muzike voli ribolov, odbojku i sportski je tip.

Selmedin Omerhodžić

Na Valentino zvijezde sam se isključivo prijavio radi nekog marketinga jer je to sad već postala ozbiljna priča, s obzirom da sam došao do petog kruga, uskoro je polufinale,  nadam se finalu“, kazao je Selmedin Omerhodžić za Kakanj-x.com portal.

Selmedina je žiri  nekoliko puta u toku takmičenja pohvalio za nastup uz komentar da ga već u ranoj fazi takmičenja vide u finalu.

Selmedin je također bio i učesnik takmičenja Zvezde granda sezona 2012/13 gdje je prošao audiciju te nastavio u dalji tok takmičenja.

Ispao sam iz razloga što sam bio neiskusan, to je bilo moje prvo pojavljivanje na televiziji, nisam se dovoljno ni razumio u muziku niti sam znao  nešto više o muzici . Ja sam svakako bio zadovoljan što sam prošao audiciju na Zvezdama granda obzirom da je velika konkurencija“, pojasnio je Selmedin.

Evidentno je da Selmedin veoma dobro stoji na poretku u takmičenju Valentino zvijezde, iskoristili smo priliku da ga pitamo kako je to došlo do prijave na ovo takmičenje.

Na Valentino zvijezde sam se sasvim spontano prijavio, to je bilo kada sam trebao da idem na jednu svirku, čuo sam da ima audicija u Zenici i rekao samo “idemo”, otišao sam, ljudi su me čuli, u žiriju je bio Nihad Alibegović i upitao me je “Zašto si ti došao ovdje kad si već formiran pjevač?”. Dugo sam razmišljao, da li da nastavim da se takmičim jer sam već izbacio svoju pjesmu, ipak sam otišao i dobio jako jako dobre komentare“.

Na pitanje kakvi su njegovi planovi ukoliko prođe u finale, ali i ako ne uspije, Selmedin je odgovorio:

Ako prođem u finale nastavit ću svoju karijeru, samo što će to biti ozbiljnije, pjesmu već jednu imam, karijeru ću graditi uz pomoć  OTV Valentino jer sa njima potpisujem ugovor, karijera će ići svojim tokom. Moja najveća želja je da snimim svoj album. A ako ne prođem u finale, sam ću da radim na svojim pjesmama, spotovima i karijeri općenito“.

Već imamo Deniala Ahmetovića koji je pobjednik takmičenja ZMBT  i Amara Jašarspahića Gileta pobjednika takmičenja Zvezde granda koji su nesumnjivo svojom pobjedom promovisali Kakanj zbog kojeg uglavnom i nosi epitet pobjednika.

Selmedin je još jedan Kakanjac koji uz našu podršku isto može da učini u takmičenju Valentino zvijezde. Ukoliko želite podržati Selmedina Omerhodžića iz Kaknja to možete učiniti glasanjem na način prikazan u nastavku:

Pratite Kakanj-X.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža FacebookTwitter i Instagram

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here