Selektor Fudbalske reprezentacije Francuske: “Utakmica će biti teška, ekipa BiH ima dosta kvaliteta”

Popularno

Povezano


Utakmica trećeg kola grupe D kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo “Katar 2022” između Bosne i Hercegovine i Francuske zakazana je za sutra, 31. mart, na stadionu “Grbavica” sa početkom u 20.45 sati.

- Marketing -

Selektor aktuelnog svjetskog prvaka Francuske, na konferenciji za novinare u Sarajevu je kazao da je “sasvim sigurno da će utakmica biti teška”, da su BiH i Francuska najbolje ekipe, ali da bi tu dodao i Ukrajinu.

“Zaista je riječ o teškoj grupi, sasvim sigurno je da će utakmica biti teška, da ekipa BiH ima dosta kvaliteta. Ovo nije odlučujući, ali je važan meč, jer onaj koji pobijedi biće bolje plasiran za buduće utakmice”, rekao je Deschamps.

On je kazao i da je tačno da je ekipa BiH mlada ekipa, ali da ima i “iskusnih igrača koji imaju top nivo i učestvuju na velikim takmičenjima”.

“Ono što mi moramo učiniti jeste da koliko god možemo da se potrudimo da dobro odigramo na ovom stadionu”, naveo je Deschamps.

Kapiten reprezentacije Hugo Lloris kazao je da je veoma ponosan što je dio ekipe Francuske, te izrazio nadu da će i rezultati biti dobri.

“Bosanci su imali laku sedmicu, za razliku od nas. Mislim da bi mogli da počnu jako i da će ovo biti utakmica gde će oni krenuti žestoko”, rekao je Lloris.

Kako je istakao njegov tim ima ambiciju da se suprotstavi protivniku, da nametne igru.

“Nadam se da ćemo moći intenzivno da vodimo loptu i tako izbjegnemo protivnika. Protivnici su jako talentovani i nadareni i ja se nadam da ćemo sutra uspjeti dobro da igramo i postignemo gol”, kazao je Lloris.

Na pitanje kako doživljava fudbalera BiH Miralema Pjanića koga je ranije upoznao, Lloris je rekao da je i kada ga je upoznao Pjanić bio zaista talentovan, te da vjeruje da on još ima puno lijepih godina ispred sebe.

Poslije dva odigrana kola u grupi D prva je Francuska sa četiri boda. Slijede Finska i Ukrajina sa po dva, BiH ima jedan (utakmica manje), dok je Kazahstan bez bodova (-1).

- Marketing -

Najnovije