Sedamdeset i pet Kakanjaca krenulo put "Marša mira"

Već šestu godinu Općina Kakanj pomaže orgnizaciju i odlazak Kakanjaca na manifestaciju „Marš mira-put slobode“ koju organizije Organizacija djece šehida i poginulih boraca u saradnji sa MDD Merhamet Kakanj, udruženjem Ak Saray, a od ove godine se organizaciji priključio Klub radio amatera.

“Sedamdeset i pet Kakanjaca je ispračeno put Srebrenice- Potočara radi obilježavanja 11.jula, dana kada su hiljade muslimana pobijeni od strane agresora kako bi im odali počast“ – kazao je predsjednik Organizacije djece poginulih boraca i poginulih šehida Tahir Mandžuka.

Kakanjsci su Ispraćeni ispred Gradskog spomen obilježja palim borcima odbrambeno-oslobodilačkog rata 92′-95′ u ponedjeljak 7.jula u 16h.

[doptg id=”23″]

Magistar Sulejman ef. Čeliković je kazao kako ljudi iz cijelog svijeta učestvuju u Maršu mira, i nastoje da skrenu pažnju svijetu da se ovdje desio neviđeni zločin, učinjena nepravda i da bi tu nepravdu trebalo u budućnosti ispraviti kako se ona nikada više ne bi dogodila.

Općina Kakanj godinama podržava odlazak Kakanjaca na „Marš mira „ u Srebrenicu povodom obilježavanja godišnjice genocida. U izjavi za medije, načelnik Nermin Mandra je iskazao ponos što Kakanj godinama učestvuje u ovom pohodu, te navodi kako ga raduje da svake godine dobijaju pohvalu za organizovanost i učešće.

Oni odlaze da odaju počast onima koji su nemoćni pobijeni, kako bi ih se sjetili i kako bi ih pamtili. Odlaze u Potočare kako bi svjedočili hladnokrvnim ubojstvima pripadnika četničke vojske koji su klali, silovali i ubijali na najgroznije načine. Oni odlaze kako bi jednog dana svojoj djeci prenijeli istinu o Srebrenici i Srebreničkim stradanjima.

Kakanj-x

Možda vam se svidi

Comments are closed.