7.9 C
Kakanj
Nedjelja, 24 Januara, 2021

SDP BiH Kakanj: Apelujemo građane Općine Kakanj da u narednim danima prate rezultate izbora za područje Kaknja

Općinska organizacija SDP BiH Kakanj oglasio se povodom, kako se u saopćenju navodi, izbornog inžinjeringa na kojeg su ranije ukazivali.

Saopćenje prenosimo bez intervencija:

U toku same predizborne kampanje za Lokalne izbore 2020 javnost smo upozoravali na izborni inženjering koji ima za cilj krađu glasova. Obečali smo građanima  da ćemo istrajati i da nećemo posustati u dokazivanju izbornih malverzacija i prevara u režiji kakanjskih moćnika. Za potrebe dokazivanja ovih tvrdnji angažovali smo i advokata.

U toku jučerašnjeg dana Centralnoj izbornoj komisiji Bosne i Hercegovine uputili smo prigovor  na utvrđene izborne rezultate.  Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine na današnjoj sednici donijela je Odluku o ponovnom prebrojavanju glasova na biračkim mjestima i tom Odlukom dijelimično je usvojila naš zahtjev.

SDP  nema strah od ponovnog prebrojavanja glasačkih listića. Mi odgovaramo narodu i poštujemo volju naroda a svaki kriminalni postupak dokazivati ćemo pred pravnim poretkom ove države.

Također apelujemo i na građane Općine Kakanj da u narednim danima prate rezultate izbora za područje Kaknja jer smo sigurni da će ponovnim prebrojavanjem doći do promjena,  odnosno Centralna izborna komisija će utvrditi koja je to stranka i koliko krala na Lokalnim izborima.

 

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO