25.7 C
Kakanj
Utorak, 3 Avgusta, 2021

SDA Sarajevo: Pozivamo gospodina Bogića Bogićevića da se predomisli, Klub SDA će ga podržati

spot_imgspot_imgspot_imgspot_imgIzborom “genetski predodređenog” Jasmina Ademovića, sina vjenčanog kuma Dine Konakovića, za Predsjedavajućeg Gradskog vijeća a neposredno nakon javnog odustajanja gospodina Bogićevića, postavljaju se mnoga pitanja na koja će nam “Peđa, Dino i Neka” – kako se sami potpisuju, morati ponuditi odgovore.

Sada je sasvim jasno da je “Trojka” sve vrijeme imala većinu u Gradskom vijeću, a da je predstava za javnost napravljena kako bi se interno obračunali zbog vlastitog nepotizma, uvlačeći gospodina Bogićevića u svoje blato i time ga natjerali da odustane, a zatim optužili sve druge i SDA za to, iako SDA ima svega 4 vijećnika u gradskom vijeću.

SDA u cijelom procesu nije imala kandidata za Gradonačelnika, ali ni za Predsjedavajućeg Gradskog vijeća. S druge strane, na današnjoj sjednici, SDA je imala kapacitet da ospori kvorum, čemu se “Trojka” zapravo i nadala, a kako bi za sramotu koju su napravili nastavili optuživati SDA. Klub SDA je prozrio te namjere i zaštitio dignitet Gradskog vijeća Glavnog grada.

Nadamo se da će se gospodin Bogićević ipak predomisliti, ne zbog nas ili “Peđe, Dine i Neke”, već zbog građana Sarajeva koji mu od početka procesa pružaju veliku podršku, te na taj način osujetiti nečasni tajni plan koji su osmislili lideri “trojke”. U tom slučaju Stranka demokratske akcije će dati punu podršku gospodinu Bogićeviću, kao i glasove našeg Kluba vijećnika u Gradskom vijeću Sarajeva za njegovo imenovanje.

Pratite Kakanj-X.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža FacebookTwitter i Instagram

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO