SDA oštro odgovorila Vulinu: Nikada više neće zateći nespremne BiH i Sarajevo

0

“Nikada više neće zateći nespremne Bosnu i Hercegovinu i Sarajevo”, poručuju iz Stranke demokratske akcije (SDA)

“Izjave ministra odbrane Srbije Aleksandra Vulina o Sarajevu su izraz njegove nemoći i mrzilačke politike prema Bosni i Hercegovini”, navodi se u saopćenju SDA.

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

U reakciji na izjave Aleksandra Vulina, iz SDA navode da istinu utvrđenu pred međunarodnim sudovima niko ne može poreći.

“Vulin, koji je bio potrčko Slobodana Miloševića i Mire Marković, očigledno žali što agresorski vojnici nisu uspjeli osvojiti Sarajevo. Karadžićeva i Mladićeva vojska je, uz podršku Srbije, vršila sistemski teror nad građanima Sarajeva, godinama ubijajući djecu i civile. Istina o zlodjelima te kukavičke i zločinačke vojske utvrđena je pred međunarodnim sudovima i niko je ne može poreći, posebno ne Vulin”, navode iz SDA i dodaju:

“Iza Vulinove mržnje prema Sarajevu očigledno se krije njegova želja da ponovo vrši teror nad ovim gradom, ali mora da zna da nikada više neće biti u prilici. Nikada više neće zateći nespremne Bosnu i Hercegovinu i Sarajevo”.

Podsjetimo, ministar odbrane susjedne Srbije Aleksandar Vulin reagovao je na odluku Skupštine Kantona Sarajevo da se Handkeu proglasi nepoželjnom osobom.

“U Sarajevu, gradu koji sebe voli da predstavlja kao grad otvoren za sve, gradu koji voli da misli o sebi kao multikulturalnom ali bez odgovora na pitanje zašto u njemu više ne žive desetine hiljada Srba, u takvom Sarajevu Handkeu je odlukom odbornika SDA zabranjen dolazak. Handke neće izgubiti ništa što neće imati priliku da vidi kako izgleda džamahirija na Balkanu, ali Sarajevo će izgubiti mnogo jer neće upoznati hrabrog i mudrog čovjeka. Hrabrost i mudrost, osobine koje tako bolno nedostaju odbornicima SDA u Sarajevu”, izjavio je ministar Vulin.