2.9 C
Kakanj
Ponedjeljak, 25 Januara, 2021

Savremene metode mjerenja šećera u krvi, projekt obezbijedio senzor za bezbolno mjerenje šećera

Udruženje djece i mladih oboljelih od šećerne bolesti u Zeničko-dobojskom kantonu jučer je u sali Domu penzionera u Zenici priredilo okupljanje povodom okončanja prošlogodišnjeg projekta Savremene metode mjerenja šećera u krvi.

Ovim projektom udruženje je realizovalo nabavku i podjelu senzora za bezbolno mjerenje šećera za svoje članove, djecu i mlade oboljele od dijabetesa Tip 1.

Sistemom za kontinuirano mjerenje šećera u krvi ostvareni su dvostruki benefiti za ovu populaciju: senzor daje grafički prikaz kretanja šećera u krvi tokom puna 24 sata, tako da je moguće u svakoj minuti znati tačnu vrijednost ŠUK, a time i pravovremeno i precizno dozirati potrebnu inzulinsku terapiju.

Drugi benefit je što se ukidaju deseci svakodnevnih uboda u prste radi mjerenja ŠUK, te se to svede na dva uboda mjesečno, prilikom plasiranja senzora.

Nadamo se da će ove metode postati standard liječenja dijabetesa Tip 1, bez ograničenja na starosnu dob, i da će ovi senzori u najskorije vrijeme postati dio sistema zdravstvene zaštite i biti dostupni svim oboljelim na recept.

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO