Savjeti protiv starenja koje bi trebala znati svaka žena


Starenje je prirodan proces i ne možemo ga izbjeći, no možemo ga prilično usporiti ukoliko vodimo brigu o svojoj koži i tijelu. Pravilna prehrana, redovno vježbanje i svakodnevna njega kože uistinu puno znače. Uz savjete koje vam navodimo u nastavku možete učiniti nešto dobro za svoju kožu i usporiti proces starenja kože.

- Marketing -

Ako često vježbate, to bi se moglo loše odraziti na izgled vašeg lica i vrata. Dermatolozi tvrde da se kod, žena koje napinju čeljust i vrat prilikom vježbanja na tim područjima mogu stvoriti brazde koje ne izgledaju lijepo. Stoga vodite brigu o mišićima lica i opustite ih prilikom vježbanja. Također, možete isprobati samostalne vježbe za opuštanje mišića lica.

Vrlo je važno zaštiti oči od sunca, naročito želite li se odbraniti od prijevremenog starenja kože. Nošenje sunčanih naočala zaštiti će vaše oči, ali i spriječiti prijevremenu pojavu bora koje se mogu formirati od škiljenja. Odaberite kvalitetne i moderne sunčane naočale koje će se uklopiti u vaš stajling i nosite ih svaki put kada ćete biti izloženi suncu.

Još jedan od načina kako da unaprijedite svoju rutinu u borbi protiv starenja je da uzimate vitamine i minerale kao dodatke prehrani. Naprimjer, omega-3 masne kiseline imaju snažna anti-upalna svojstva i time su vrlo efikasne u borbi protiv starenja. Brojne studije pokazale su kako kapsule ribljeg ulja kao dodatak prehrani imaju mnoge zdravstvene pogodnosti, naročito kad je riječ o zdravlju kože.

Da biste izgledali mlađe nego što jeste, vrlo je važno redovno voditi brigu o zubima. Stoga redovno posjećujte zubara, izbjegavajte jesti slatkiše i prestanite pušiti ne želite li da vam zubi izgledaju ružno.

Topli je zrak neprijatelj kože jer je isušuje, a na suhoj su koži bore mnogo vidljivije. Stoga biste se u zimskom razdoblju trebali držati podalje od radijatora, grijalica i peći ne želite li imati suhu kožu. Iako je sjedenje uz kamin prilično ugodno, dermatolozi tvrde da toplina može izazvati crvenilo pa čak i razgradnju kolagena čime koža postaje tanja i sklonija borama.

Konzumiranje namirnica koje su bogate antioksidansima dobro je za kožu s obzirom na to da antioksidansi štite kolagen i neutraliziraju slobodne radikale koji mogu izazvati prerano starenje i upalne procese na koži. Namirnice koje su najbogatije antioksidansima su borovnice, brusnice, kupine, artičoke, grah i jabuke.

Svima je dobro poznat savjet kako treba piti mnogo vode, ali dobro je svako malo ponoviti gradivo. Naime, želite li lijepu i njegovanu kožu važna je i hidratacija organizma iznutra. Stoga pijte vodu i biljne čajeve i vaša će vam koža biti itekako zahvalna.

Važno je da vodimo brigu o sebi i svojoj koži već od najranije dobi, a ne tek kad se počnu pojavljivati prve bore. Svim mladim damama poručujemo da se hrane što zdravije te da vode brigu o svojem tijelu i koži žele li izgledati lijepo i kad ih sustignu godine.

Posljednji, ali ne i manje bitan savjet je da redovno radite piling kože. Iako je ovo uobičajen savjet vezan uz njegu kože, važno je odstraniti mrtve ćelije kože jer inače ostali kozmetički proizvodi za njegu nisu efikasni. Bez obzira na vrstu proizvoda koje koristite, piling biti trebao biti nezaobilazan dio u vašoj rutini želite li iz proizvoda za njegu izvući maksimalnu korist.

- Marketing -

Najnovije

Popularno

Povezano